Cum sa te pregatesti pentru LuminaMath

De-a lungul timpului concursul national de matematica LuminaMath s-a evidentiat ca unul din cele mai antrenante concursuri de matematica organizate in Romania.

In acest an suntem la ce-a de-a XVII-a editie si am decis sa facem un scurt ghid pentru elevii ce intentioneaza sa participe in acest an.

Ca si anul trecut, concursul din acest an se adreseaza elevilor din clasele II-VIII si se va desfasura intr-o SINGURA etapa.

1.Materia de la clasa

Inca de la bun inceput trebuie sa mentionam ca acest concurs se adreseaza tuturor elevilor si nu este doar accesibil olimpicilor sau elevilor foarte bine pregatiti. Subiectele sunt alcatuite din programa scolara la zi aprobata de Ministerul Educatiei  Nationale, pana in momentul desfasurarii concursului. Curriculumul poate fi studiat in pagina "Curriculum"din meniul din partea de sus a paginii.

Prin urmare, este suficient sa fii activ la cursuri si sa iti dai silinta sa intelegi lucrurile predate de profesor la clasa, sa iti faci temele si ai toate sansele sa obtii un scor excelent la concursul nostru.

2. Arhiva LuminaMath

In cazul in care esti la prima participare la acest concurs, poti studia arhiva cu subiectele date de-a lungul anilor. Consideram ca arhiva noastra cu probleme de matematica, reprezinta o sursa bogata de cunostinte si iti poate ridica nivelul la matematica.

De asemenea, vei observa ca problemele propuse sunt structurate in intrebari usoare, medii, dificile si foarte dificile. In urma corectarii lucrarii tale, computerul iti aloca un anumit coeficient pentru a ajuta la departajarea lucrarilor cu acelasi punctaj. Pe scurt, cu cat ai mai multe probleme dificile sau foarte dificile rezolvate corect, coeficientul tau va fi mai mare.

3.Pregatirea suplimentara

Desi in mare este suficienta doar materia de la clasa (bine aprofundata) pentru a obtine un scor bun, este recomandabil ca inainte de concurs sa iti aloci 1-2 ore pe zi pentru lucrul suplimentar. Acest lucru te va ajuta atat in cadrul concursului nostru cat si pe tine ca elev.

4.Citeste cu atentie regulile concursului nostru

In pagina de regulament a site-ului nostru sunt prezentate regulile concursului nostru; asigura-te ca le-ai citit si inteles inainte de a participa la LuminaMath.

De multe ori neintelegerea unor aspecte legate de notare sau de organizare poate afecta scorul tau in concurs (de ex. asigura-te ca vei umple cercurile de pe foaia de examen, iar marcajul este suficient de vizibil pentru cititorul nostru optic).

Mult succes!